Vi venter i spenning på om vi kan handle momsfritt for 500 kroner fra nyttår…

1028

momsfri netthandel 500 kroner

 

 

 

I statsbudsjettet som kom tidligere i oktober fikk vi vite at fra og med 2015 kan du netthandle momsfritt for 500 kroner fra utlandet – inkludert frakt og forsikring. Vi som elsker å handle på nettet jublet, men en del norske nettbutikker raste. Forståelig nok.

 

Den så berømte 200 kroners grensen har vært mye omtalt og ikke minst omdiskutert de siste årene. FrP har vært en forkjemper for å øke grensen for momsfri netthandel, men også en del andre partier har sagt at de ønsker å øke denne.

 

I forslaget økes grensen til 500 kroner, men frakt- og forsikringskostnader skal regnes med i beløpsgrensen. Det må man være obs på.
For slik er det nemlig ikke med dagens regler, der du kan kjøpe en vare for 200 kroner, momsfritt, mens eventuelle frakt- og forsikringskostnader kommer i tillegg.

 

Eksempel: Kjøper du en vare til 400 kroner, og frakten koster 120 kroner, må du altså betale moms, selv om varen koster godt under 500 kroner.

 

Regjeringen foreslår også å øke grensen for forenklet tollbehandling fra 1.000 til 3.000 kroner. Denne er rimeligere enn ordinær tollbehandling og vil bety litt når du handel litt dyrere ting opptil 3000 kroner.

 

Vi venter altså i spenning på om forslaget fra regjeringen får flertall sammen med Venstre og KrF…

 

Få oversikt over hundrevis av norske og utenlandske nettbutikker på InternettButikker.com.

Comments (0)